Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nákazu koronavírusom zistili na dvoch výletných lodiach

.redakcia .svet

Krátko po reštarte sezóny sa ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje nový druh koronavírusu, zistilo na najmenej dvoch výletných lodiach — na jednej v Arktíde a na druhej v Tichomorí. Informovali o tom v nedeľu denník The Guardian a agentúra Reuters.

Nákazu koronavírusom zistili na dvoch výletných lodiach Terje Pedersen/AP/SITA 2. august 2020 Tromsö, Nórsko: Výletná loď MS Roald Amundsen je aktuálne zakotvená v nórskom prístave.

najmenej 40 cestujúcich a členov posádky lode MS Roald Amundsen malo pozitívny výsledok testu na koronavírus. Úrady sa preto snažia kontaktovať stovky cestujúcich, ktorí sa zúčastnili na ostatných dvoch plavbách v Arktíde.

V piatok, keď loď dorazila do nórskeho prístavu Tromsö, boli hospitalizovaní štyria členovia posádky MS Roald Amundsen, ktorým neskôr diagnostikovali respiračné ochorenie COVID-19. Následné testy ukázali, že nakazených bolo aj ďalších 32 zo 158 členov posádky.

Plavidlo však mohlo v Tromsö opustiť 178 cestujúcich. Nórsky ústav verejného zdravia (FHI) a úrady v Tromsö doteraz zistili, že vírusom SARS-CoV-2 sa nakazili aj štyria z 387 cestujúcich, ktorí sa na lodi nachádzali od 17.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite