Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Podľa Libanonskej armády sa nádej na nájdenie preživších výbuchu stráca

.redakcia .svet

Libanonská armáda v nedeľu uviedla, že nádeje na nájdenie preživších po mohutnom výbuchu v prístave metropoly Bejrút sa po dňoch pátracích a záchranných operácií podporovaných medzinárodnými odborníkmi zmenšili.

Podľa Libanonskej armády sa nádej na nájdenie preživších výbuchu stráca Felipe Dana/AP/SITA 9. august 2020 Bejrút, Libanon: V uliciach hlavného mesta sa v nedeľu uskutočnil protestný pochod, počas ktorého účastníci niesli sviečky na počesť obetí výbuchu v bejrútskom prístave.

„Po troch dňoch pátracích a záchranných operácií môžeme povedať, že sme dokončili prvú fázu, ktorá zahŕňala možnosť nájdenia pozostalých,“ uviedol na tlačovej konferencii v Bejrúte plukovník libanonskej armády Roger Chury.

„Ako technici pracujúci na povrchu môžeme povedať, že nádej, že nájdeme preživších, sa stráca,“ dodal Chury, ktorý vedie tím vojenských technikov pôsobiacich v mieste výbuchu.

Podľa oficiálnej bilancie si mohutné explózie skladov v bejrútskom prístave vyžiadali najmenej 158 obetí na životoch a okolo 6000 zranených.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite