Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Strelca z Christchurch odsúdili na doživotie

.redakcia .svet

Austrálskeho belošského rasistu Brentona Tarranta, ktorý zastrelil vlani v mešitách v novozélandskom meste Christchurch 51 ľudí, odsúdili vo štvrtok na doživotné väzenie bez možnosti podmienečného prepustenia. Informovali o tom agentúry AP a AFP.

Strelca z Christchurch odsúdili na doživotie Mark Baker/AP/SITA 27. august 2020 Christchurch, Nový Zéland: Podporovatelia a priatelia obetí a pozostalých po útokoch v mešitách čakali na rozsudok pred budovou súdu v Christchurch.

sudca Cameron Mander pri vynesení verdiktu uviedol, že je to vôbec po prvý raz, čo na Novom Zélande niekoho odsúdili na taký prísny, respektíve maximálny, trest odňatia slobody. 

Tarrant (29) sa v marci priznal k 51 obvineniam z vraždy, 40 pokusom o vraždu a k jednému obvineniu z terorizmu. 

Uznali ho za vinného vo všetkých bodoch obžaloby. V prípade 51 obvinení z vraždy bol pritom odsúdený na doživotie bez možnosti prepustenia a v prípade 40 pokusov o vraždu bol odsúdený – na súbežný väzenský trest – 12 rokov odňatia slobody, píše agentúra DPA.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite