Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vpád do Kongresu. Polícia zadržala muža známeho ako QAnon Shaman

.tasr .svet

Na hlave mal kožušinovú čelenku s rohmi. Tvár mal pomaľovanú červenou, bielou a modrou farbou. V ruke držal dlhý oštep s uviazanou americkou vlajkou.

Vpád do Kongresu. Polícia zadržala muža známeho ako QAnon Shaman Manuel Balce Ceneta/AP

americkí vyšetrovatelia v sobotu oznámili nové zatknutia a obvinenia v kauze násilného vpádu do budovy amerického Kongrese vo Washingtone. Medzi zadržanými je aj muž s tetovanou hruďou s čelenkou z medvedej kožušiny a s rohmi na hlave, ktorého fotografia obletela celý svet, informovala agentúra AFP.

Dodala, že ide o muža menom Jacob Anthony Chansley, známeho aj ako Jake Angeli. Bol obvinený z „vedomého vstupu alebo zdržiavania sa v akejkoľvek budove alebo areáli bez zákonného oprávnenia a z násilného vstupu a výtržníctva na pôde Kapitolu“.

V úradnom vyhlásení sa uvádza, že Chansley bol „mužom, ktorého bolo vidieť v spravodajstve médií, ako vošiel do budovy Kapitolu“, pričom bol nezameniteľný vďaka svojmu nápadnému oblečeniu: mal na sebe béžové nohavice, ale od pása hore bol nahý, na snímkach bolo jasne vidno jeho výrazne potetovanú hruď. Na hlave mal kožušinovú čelenku s rohmi. Tvár mal pomaľovanú červenou, bielou a modrou farbou. V ruke držal dlhý oštep s uviazanou americkou vlajkou.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite