Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Namiesto uvoľňovania Nemecko predlžuje lockdown. Sprísni aj opatrenia počas veľkonočných sviatkov

.tasr .svet

Počas týchto piatich dní, do ktorých spadajú veľkonočné sviatky, budú zatvorené takmer všetky obchody a veľkonočné bohoslužby sa budú konať prevažne virtuálne.

Namiesto uvoľňovania Nemecko predlžuje lockdown. Sprísni aj opatrenia počas veľkonočných sviatkov SITAMichael Kappeler/Pool Photo via AP

nemecko predlžuje celoštátny lockdown v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu o štyri týždne - do 18. apríla. Prísne epidemiologické pravidlá pritom budú platiť počas veľkonočných sviatkov. V utorok nadránom to oznámila kancelárka Angela Merkelová po 11-hodinovom rokovaní s premiérmi 16 nemeckých spolkových krajín, informovali agentúra AFP a DPA.

Okrem predĺženia existujúcich opatrení vrátane uzavretia kultúrnych, voľnočasových či športových zariadení sa Merkelová s predsedami vlád spolkových krajín dohodla aj na prísnom obmedzení verejného života a kontaktov s blízkymi v čase od 1. do 5. apríla.

Počas týchto piatich dní, do ktorých spadajú veľkonočné sviatky, budú zatvorené takmer všetky obchody a veľkonočné bohoslužby sa budú konať prevažne virtuálne.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite