Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Európsky parlament schválil dohodu o klimatickej neutralite do roku 2050

.sita .svet

Europoslanci okrem iného presadili zriadenie Európskej vedeckej poradnej rady pre zmenu klímy, ktorá bude monitorovať dosiahnutý pokrok a sledovať konzistentnosť politík EÚ s cieľmi klimatického predpisu a medzinárodnými záväzkami eurobloku.

Európsky parlament schválil dohodu o klimatickej neutralite do roku 2050 SITA/Julien Warnand, Pool via AP

európsky parlament (EP) vo štvrtok schválil nový klimatický predpis Európskej únie (EÚ) o dosiahnutí klimatickej neutrality v bloku do roku 2050. Poslanci, ktorí sa na znení nariadenia v apríli dohodli so zástupcami členských štátov, ho prijali pomerom hlasov 442 (za): 203 (proti): 51 (zdržalo sa hlasovania). Informovala o tom tlačová atašé EP na Slovensku Ivana Janíková.

Klimatický predpis premieňa politický prísľub Európskej zelenej dohody o dosiahnutí klimatickej neutrality v EÚ do roku 2050 na záväzok. Zároveň dáva európskym občanom a podnikom právnu istotu a predvídateľnosť, aby sa mohli náležite pripraviť na prechod ku klimatickej neutralite.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite