Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Američanka podala žalobu na princa Andrewa a obvinila ho zo sexuálneho násilia

.tasr .svet

Mladá žena trvá na tom, že bola nútená mať so synom britskej kráľovnej pohlavný styk, pričom nie raz.

Američanka podala žalobu na princa Andrewa a obvinila ho zo sexuálneho násilia SITA/Steve Parsons/Pool Photo via AP, File

američanka Virginia Robertsová Giuffreová, ktorá bola ako tínedžerka jednou zo "sexuálnych otrokýň" miliardára Jeffreyho Epsteina, v pondelok podala žalobu na britského princa Andrewa.

Princ Andrew sa bude pred súdom zodpovedať za sexuálne útoky. V čase skutku - v roku 2001 - mala žalobkyňa 17 rokov. Jej právnici podali na federálny súd v Manhattane v New Yorku žalobu pre porušenie zákona o ochrane detí.

Vo svojom vyhlásení pre tlač žalobkyňa uviedla, že chce, aby princ Andrew niesol "zodpovednosť za to, čo mi urobil". Tvrdí, že mu bola predaná na sex a bola ním pohlavne zneužívaná.

„Mocní a bohatí nie sú oslobodení od zodpovednosti za svoje činy. Dúfam, že ostatné obete uvidia, že je možné nežiť  v tichu a strachu, ale získať svoj život späť tým, že budú hovoriť a žiadať spravodlivosť,“ deklarovala Giuffreová.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite