Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Afganci budú môcť neskôr bez problémov a legálne vycestovať, tvrdí Taliban

.tasr .svet

Afganistan sa snažia letecky opustiť tisícky ľudí, predovšetkým bývalí zamestnanci vlády, členovia bezpečnostných jednotiek, ľudskoprávni aktivisti či miestny personál a spolupracovníci zahraničných síl a organizácií.

Afganci budú môcť neskôr bez problémov a legálne vycestovať, tvrdí Taliban SITA/AP Photo/Rahmat Gul, File

afganci budú môcť aj v budúcnosti bez problémov pokojne opustiť krajinu, vyplýva z vyjadrení jedného z vysokopostavených vodcov islamistického hnutia Taliban, mullu Jakúba. Informuje o tom v stredu agentúra DPA.      

„Keď budú chcieť ísť do zahraničia za prácou alebo si budú chcieť zlepšiť život, môžu neskôr požiadať o pasy, dostať víza a legálnou cestou opustiť krajinu,“ povedal mulla Jakúb v zvukovej nahrávke, ktorú zverejnili v utorok večer miestneho času oficiálne médiá Talibanu. Nikto im v tom nebude brániť, dodal. Podľa mullu Jakúba znamená chaotické vycestovávanie, ktorého je v súčasnosti Afganistan svedkom, problém pre všetky strany.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite