Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Babiš si údajne poslal stovky miliónov korún cez daňové raje a nakúpil za ne nehnuteľnosti vo Francúzsku

.sita .svet

Daňové raje podľa zistení projektu Pandora Papers údajne využívajú aj ďalšie tri desiatky miliardárov a svetových lídrov, medzi nimi napríklad aj bývalý britský premiér Tony Blair.

Babiš si údajne poslal stovky miliónov korún cez daňové raje a nakúpil za ne nehnuteľnosti vo Francúzsku TASR/AP Photo/Petr David Josek

český premiér Andrej Babiš si údajne pred rokmi cez svoje offshorové firmy poslal takmer 400 miliónov korún a kúpil si za ne luxusné nehnuteľnosti vo Francúzsku. Upozornil na to web investigace.cz na základe informácií medzinárodnej siete investigatívnych novinárov. Ako uvádza spravodajský portál TN.cz, o prípade informujú médiá na celom svete, no Babiš odmieta, že by sa dopustil niečoho nezákonného.

Babiš si podľa webu investigace.cz, ktorý sa opiera o zistenia globálneho projektu Pandora Papers, na ktorom sa podieľa medzinárodná sieť investigatívnych novinárov, v roku 2009 cez svoje offshorové firmy sídliace v daňových rajoch poslal viac ako 15 miliónov eur.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite