Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Johnson vyzval svetových lídrov na dôrazné kroky na ochranu klímy

.tasr .svet

Britský premiér Boris Johnson otvoril v pondelok zasadnutie svetových lídrov na klimatickom summite OSN (COP26) varovaním, že svet musí konať proti globálnemu otepľovaniu teraz, inak smeruje ku katastrofe.

Johnson vyzval svetových lídrov na dôrazné kroky na ochranu klímy TASR/AP Photo/Alberto Pezzali Britský premiér Boris Johnson hovorí počas otváracieho ceremoniálu na klimatickom summite COP26 v škótskom Glasgowe.

budúce generácie podľa neho vystavia lídrom odsudzujúci verdikt, ak nebudú konať rozhodne. Informovali o tom agentúry AFP a televízia Sky News.

„Hnev a netrpezlivosť sveta bude nezastaviteľný, pokiaľ neurobíme z tejto konferencie COP26 v Glasgowe moment, keď začneme brať vážne klimatickú zmenu a postavíme sa reálne k uhliu, autám, peniazom a stromom,“ vyhlásil Johnson v úvodnom prejave.

Britský líder spomenul fiktívneho agenta Jamesa Bonda, keď uviedol, že filmy o ňom sa často končia tak, že je pripútaný k bombe a snaží sa ju deaktivovať.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite