Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putin sa izoluje, uviedol Biden

.tasr .svet

Pravdepodobne prepustil niektorých svojich poradcov alebo ich dal dokonca do domáceho väzenia.

Putin sa izoluje, uviedol Biden SITA/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo

americký prezident Joe Biden vo štvrtok uviedol, že šéf Kremľa Vladimir Putin sa zrejme izoluje od svojho okolia a pravdepodobne prepustil niektorých svojich poradcov alebo ich dal dokonca do domáceho väzenia. Informovali o tom agentúry AFP a Reuters.

„Zdá sa, že (Putin) je izolovaný a existujú určité náznaky, že prepustil alebo dal do domáceho väzenia niektorých svojich poradcov,“ povedal Biden bez poskytnutia ďalších informácií.

Šéf Bieleho domu v súvislosti s vojnou na Ukrajine uviedol, že je „skeptický“ čo sa týka tvrdení Moskvy, že sa sťahuje zo severnej časti krajiny a z okolia Kyjeva.

„Zatiaľ neexistuje jasný dôkaz, že (Rusko) sťahuje všetky svoje sily z Kyjeva,“ povedal Biden. „Existujú aj dôkazy, že (Rusko) posilňuje svoje jednotky v oblasti Donbasu,“ dodal prezident USA.

Televízia CNN pripomenula, že informácie od západných spravodajských služieb naznačujú, že vojenskí poradcovia zrejme dávali Putinovi nepravdivé informácie o vývoji bojov na Ukrajine. Podľa britských tajných služieb Putin čoraz menej dôveruje svojmu vojenskému veleniu a cíti sa byť oklamaný. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov to však vo štvrtok poprel a vyhlásil, že Západ „nerozumie“ Putinovi ani spôsobu, akým Moskva pracuje.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite