Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Od začiatku vojny bolo z európskych krajín a Japonska vyhostených 449 ruských „diplomatov“

.sita .svet

Krutosť a násilie ruských ozbrojených síl na Ukrajine zvýšili odhodlanie medzinárodného spoločenstva brániť sa podvratným aktivitám ruských „diplomatov“, hovorí rezort obrany.

Od začiatku vojny bolo z európskych krajín a Japonska vyhostených 449 ruských „diplomatov“ AP Photo

„v reakcii na ruskú agresiu na Ukrajine a zverstvá, ktoré tam ruské ozbrojené sily páchajú, bolo z európskych krajín a Japonska vyhostených už 449 ruských diplomatov. Len zo Slovenska sme ich vyprevadili 38.“ 

Na sociálnej sieti o tom informovalo Ministerstvo obrany SR. Podľa rezortu obrany vyhostení „diplomati“ nevykonávali štandardnú diplomatickú prácu, ale špionážnu či vplyvovú činnosť a pôsobili na našom území v príkrom rozpore s pravidlami, ktorými sú zahraniční diplomati viazaní.

„Krutosť a násilie ruských ozbrojených síl na Ukrajine zvýšili odhodlanie medzinárodného spoločenstva brániť sa podvratným aktivitám ruských „diplomatov“ a zároveň spoločným postupom proti agresorovi ukázať súdržnosť slobodného sveta, ktorý je bytostne založený na dodržiavaní ľudských práv a úcte k pravidlám a zákonom,“ uviedol rezort obrany.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite