Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Elon Musk ponúkol prevzatie Twitteru za 41,39 miliardy dolárov

.sita .svet

Americký miliardár vyhlásil, že Twitter sa musí transformovať ako súkromná firma.

Elon Musk ponúkol prevzatie Twitteru za 41,39 miliardy dolárov Patrick Pleul/Pool via AP, File

americký miliardár Elon Musk ponúkol prevzatie firmy Twitter prevádzkujúcej rovnomennú mikroblogovaciu sieť za 41,39 miliardy dolárov. Informuje o tom portál news.sky.com, ktorý cituje správu pre regulačný úrad. Cena 54,20 dolára za akciu, ktorú ponúka generálny riaditeľ automobilky Tesla, je o 38 percent vyššia v porovnaní s uzatváracou cenou z 1. apríla, ktorý bol posledným obchodovacím dňom pred oznámením, že Musk kúpil deväť percent akcií Twitteru.

„Od realizácie mojej investície som si uvedomil, že firma nebude ani prekvitať ani slúžiť tomuto spoločenskému imperatívu vo svojej terajšej forme,“ uviedol Musk v liste predsedovi správnej rady Twitteru Bretovi Taylorovi. „Twitter sa musí transformovať ako súkromná firma,“ dodal. „Ide o moju najlepšiu a definitívnu ponuku a ak nebude akceptovaná, budem musieť zvážiť svoje postavenie ako akcionára,“ poznamenal.

Správa o ponuke na prevzatie firmy Twitter prišla niekoľko dní po tom, ako Elon Musk odmietol kreslo vo vedení spoločnosti. Miesto vo vedení by pritom Muskovi neumožnilo prípadné prevzatie firmy.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite