Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Írsko je vojensky neutrálne, nie však v tejto vojne, povedal írsky minister Coveney v Kyjeve

.tasr .svet

Írsky minister zahraničných vecí Simon Coveney bol vo štvrtok v Kyjeve a stal sa prvým šéfom diplomacie jednej z členských krajín Bezpečnostnej rady OSN, ktorý navštívil Ukrajinu od začiatku ruskej invázie 24. februára.

Írsko je vojensky neutrálne, nie však v tejto vojne, povedal írsky minister Coveney v Kyjeve AP Photo/Petros Giannakouris

po návšteve častí metropoly Kyjev priamo zasiahnutých inváziou a po stretnutí so šéfom ukrajinskej diplomacie Dmytrom Kulebom aj s ministrom obrany Olexijom Reznikovom vyhlásil, že vraždy ukrajinských civilistov ruskými silami sú pravdepodobne vojnovým zločinom.

Coveney na tlačovej konferencii s Kulebom povedal, že je preňho cťou byť s týmto kolegom ministrom a že priniesol od írskej vlády a írskych občanov silný odkaz solidarity. Podľa agentúry PA Media vyhlásil:

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite