Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putin hovoril s Abbásom o otázkach týkajúcich sa Blízkeho východu i Ukrajiny

.tasr .svet

Ruský prezident Vladimir Putin v pondelok telefonoval s palestínskym lídrom Mahmúdom Abbásom. Rozhovor sa týkal vyjednávaní medzi Moskvou a Ukrajinou, informoval Kremeľ, z ktorého vyhlásenia cituje tlačová agentúra Reuters.

Putin hovoril s Abbásom o otázkach týkajúcich sa Blízkeho východu i Ukrajiny SITA/AP Photo/Jacquelyn Martin

štátnici diskutovali aj o problémoch osídľovania na Blízkom východe v kontexte "zvyšujúceho sa napätia v Predjordánsku a vo východnej časti Jeruzalema", oznámil Kremeľ.

Minulý týždeň v piatok najmenej 170 Palestínčanov utrpelo zranenia pri zrážkach s izraelskými poriadkovými silami v jeruzalemskej mešite al-Aksá. Išlo o najnovší prejav násilia, ktorý vyvolal obavy z obnovenia rozsiahlejšieho konfliktu.

Bezpečnostná rada Organizácie Spojených národov v súvislosti s týmto incidentom zvolala na utorok mimoriadne zasadnutie, uviedli pre tlačovú agentúru AFP nemenované diplomatické zdroje. Zasadnutie, ktoré iniciovali Čína, Francúzsko, Spojené arabské emiráty, Nórsko a Írsko, sa uskutoční bez prítomnosti médií.

V prebiehajúcom procese ohľadom ukončenia rusko-ukrajinskej vojny stále nie je vidieť žiadny pokrok, tvrdí podľa tlačovej agentúry DPA kremeľský hovorca Dmitrij Peskov, ktorý vyhlásil, že Ukrajina opakovane mení svoje stanoviská a v otázke koordinácie sa vyskytujú nezrovnalosti.

"Špeciálna vojenská operácia", ako Moskva označuje ruský vpád na Ukrajinu, postupuje podľa plánu, povedal Peskov. Hovorca ruského prezidenta ďalej uviedol, že Kremeľ spochybňuje autenticitu dôkazov o katastrofe ruského raketového krížnika Moskva.

Ukrajina tvrdí, že toto ruské vojnové plavidlo zasiahla svojimi protilodnými strelami Neptún. Ruské vedenie však vyhlasuje, že krížnik sa potopil následkom požiaru na palube.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite