Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Japonsko pošle Ukrajine plynové masky, ochranné odevy aj drony

.sita .svet

Japonsko pošle Ukrajine plynové masky a ochranné odevy, aby jej pomohlo brániť sa pred ruskou inváziou v čase rastúcich obáv, že Moskva by mohla použiť chemické zbrane.

Japonsko pošle Ukrajine plynové masky, ochranné odevy aj drony AP Photo/Vadim Ghirda, File

tokio na Ukrajinu posiela aj komerčné drony, ktoré nie sú považované za zbrane. Japonský minister obrany Nobuo Kiši v utorok povedal, že jeho krajina posiela protichemické vybavenie na žiadosť ukrajinskej vlády.

„Spojenie sa s medzinárodným spoločenstvom a prijatie pevných krokov proti ruskej invázii, ktorá porušuje medzinárodné právo, je mimoriadne dôležité aj z pohľadu našej vlastnej národnej bezpečnosti," vyhlásil Kiši.

Japonsko sa okamžite pripojilo k USA a Európskej únii v rámci uvalenia sankcií proti Rusku a v podpore Ukrajiny a jej ľudu. Tokio sa totiž obáva vplyvu, ktorý by invázia mohla mať vo východnej Ázii, kde Čína čoraz viac presadzuje svoje územné nároky.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite