Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Moskva varovala Švédsko a Fínsko pred následkami členstva v NATO

.sita .svet

Úvahy o vstupe Švédska a Fínska do NATO sa objavili po tom, ako Rusko napadlo Ukrajinu.

Moskva varovala Švédsko a Fínsko pred následkami členstva v NATO SITA/Stefan Jerrevang/TT via AP Švédsko, 7.4.2022: Prezidentka Európskej komisie Ursula von der Leyen so švédskou premiérkou Magdalenou Anderssovou.

rusko prostredníctvom bilaterálnych diplomatických kanálov varovalo Švédsko a Fínsko pred následkami ich pripojenia sa k Organizácii Severoatlantickej zmluvy (NATO). Vyjadrila sa tak hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharovová. Televízii Rossija 24 povedala, že tieto škandinávske krajiny sa nebudú mať čomu čudovať, pretože „o všetkom boli informovaní, k čomu to povedie“. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Úvahy o vstupe Švédska a Fínska do NATO sa objavili po tom, ako Rusko napadlo Ukrajinu. Napriek varovaniu Ruska pred hromadením jadrových zbraní v Baltskom mori obe krajiny diskutujú o pripojení sa k vojenskej aliancii. Fínsky parlament v tejto veci dnes otvorí debatu. Fínska premiérka už skôr uviedla, že sa o žiadosti o členstvo v NATO rozhodnú rýchlo.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite