Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Biden nominoval Bridget Brinkovú na post veľvyslankyne USA na Ukrajine

.tasr .svet

Brinková zaujme post veľvyslankyne v Kyjeve, ktorý nebol obsadený odvtedy, ako bola v roku 2019 počas vlády prezidenta Donalda Trumpa predčasne odvolaná Marie Yovanovitchová.​

Biden nominoval Bridget Brinkovú na post veľvyslankyne USA na Ukrajine SITA/Úrad vlády SR

prezident USA Joe Biden nominoval v pondelok na post veľvyslankyne na Ukrajine Bridget Brinkovú, doterajšiu ambasádorku Spojených štátov na Slovensku. TASR prevzala správu zo stanice Fox News.

Hovorca amerického rezortu diplomacie Ned Price predtým v pondelok uviedol, že „(Brinková) je vďaka desaťročiam skúseností mimoriadne vhodnou osobou pre tento moment v dejinách Ukrajiny“, ktorá už viac než dva mesiace vzdoruje ruskej vojenskej agresii.

Bridget Brinková bola veľvyslankyňou USA na Slovensku od júla 2019. Predtým pôsobila v Národnej bezpečnostnej rade Bieleho domu (NSC) a na zastupiteľských úradoch v Srbsku, Uzbekistane, Gruzínsku a ďalších krajinách.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.  

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite