Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Z Ukrajiny do Poľska prišlo doteraz 5,22 milióna ľudí

.tasr .svet

Poľská pohraničná stráž spresnila, že od začiatku vojny vo februári opustilo územie Poľska smerom na Ukrajinu viac než 3,33 milióna ľudí.

Z Ukrajiny do Poľska prišlo doteraz 5,22 milióna ľudí SITA/Gréckokatolícke arcibiskupstvo Prešov

Hranice z Ukrajiny do Poľska prekročilo od začiatku ruskej vojenskej ofenzívy už približne 5,22 milióna ľudí, uviedla v stredu na sociálnej sieti Twitter poľská pohraničná stráž. Informovala o tom agentúra PAP.

Príslušníci pohraničnej stráže vykonali v utorok na poľskej strane zhruba 22-tisíc kontrol ľudí, ktorí smerovali z Ukrajiny do Poľska. V stredu do siedmej hodiny ráno prišlo na územie Poľska približne 7200 osôb.

Poľská pohraničná stráž spresnila, že od začiatku vojny vo februári opustilo územie Poľska smerom na Ukrajinu viac než 3,33 milióna ľudí. V utorok to bolo približne 25-tisíc osôb.

Podľa Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) bolo v dôsledku ruskej invázie zaregistrovaných v európskych krajinách už viac ako šesť miliónov utečencov z Ukrajiny.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite