Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lotyšský parlament vyhlásil Rusko za štát, ktorý podporuje terorizmus

.tasr .svet

Lotyšský parlament označil vo štvrtok Rusko v súvislosti s vojnou na Ukrajine za štát, ktorý podporuje terorizmus. Vyzval tiež západných spojencov, aby uvalili na Moskvu ešte rozsiahlejšie sankcie s cieľom dosiahnuť ukončenie konfliktu.

Lotyšský parlament vyhlásil Rusko za štát, ktorý podporuje terorizmus SITA/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

„lotyšsko uznáva konanie Ruska na Ukrajine za cielenú genocídu ukrajinského ľudu,“ uvádza sa v uznesení lotyšského parlamentu. Západné krajiny by podľa neho mali zvýšiť vojenskú, finančnú, humanitárnu a diplomatickú pomoc pre Ukrajinu a podporiť iniciatívy odsudzujúce Rusko.

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba vyjadril lotyšskému parlamentu vďaku za jeho postoj. „Ukrajina vyzýva ostatné štáty a organizácie, aby ho nasledovali,“ napísal v tvíte.

Rusko lotyšskú rezolúciu odsúdilo ako neodôvodnenú. Hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí v Moskve vyhlásila, že rozhodnutie lotyšských poslancov motivovala „živočíšna xenofóbia“

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. .

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite