Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko a USA odložili rokovania o kontrole jadrových zbraní

.sita .svet

Námestník ruského ministra zahraničia Sergej Rjabkov povedal, že dôvodom sú výrazné rozdiely v prístupe a napätie ohľadom Ukrajiny.

Rusko a USA odložili rokovania o kontrole jadrových zbraní SITA/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo

moskva odložila kolo rokovaní o kontrole jadrových zbraní s USA, ktoré sa malo uskutočniť tento týždeň v Káhire. Námestník ruského ministra zahraničia Sergej Rjabkov povedal, že dôvodom sú výrazné rozdiely v prístupe a napätie ohľadom Ukrajiny. Rozhodnutie odložiť rokovania bolo podľa neho urobené na politickej úrovni.

Rjabkov vyhlásil, že USA sa chceli len sústrediť na obnovenie kontrol na základe dohody o obmedzení strategických útočných zbraní Nový START, a zamietli požiadavku Moskvy prediskutovať špecifiká súvisiace s počtom zbraní v rámci dohody.

Americké ministerstvo zahraničia v pondelok uviedlo, že Moskva sa rozhodla jednostranne odložiť káhirské rokovania a navrhne nové termíny.

Tohtotýždňové stretnutie Bilaterálneho konzultatívneho výboru, ktorý vznikol na základe dohody, by bolo jeho prvé po viac ako roku. Načasovanie malo ukázať, že Rusko a USA sú naďalej odhodlané kontrolovať zbrojenie a udržiavať otvorené komunikačné linky napriek stúpajúcemu napätiu okolo Ukrajiny.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite