Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka Čaputová sa vo Varšave stretne s americkým prezidentom Bidenom

.tasr .svet

V stredu (22.2.) sa vo Varšave stretne rovnako s lídrami tzv. Bukurešťskej deviatky (B9). Diskutovať budú aj o podpore Ukrajiny. TASR o tom informoval jej hovorca Martin Strižinec.

Prezidentka Čaputová sa vo Varšave stretne s americkým prezidentom Bidenom SITA/Diana Černáková Zuzana Čaputová počas spomienkového večera s názvom Body zlomu v novej budove SND pri príležitosti piateho výročia vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a prvého výročia invázie Ruska na Ukrajine. Bratislava, 20. február 2023.​

„vo Varšave budú lídri B9 rokovať pri príležitosti prvého výročia ruskej vojenskej agresie na Ukrajine o posilnení bezpečnosti v regióne a ďalšej podpore Ukrajiny,“ priblížil.

Vojna na Ukrajine podľa Čaputovej ešte viac zomkla členské krajiny NATO. „Vyjadrením tejto jednoty a solidarity je aj účasť amerického prezidenta na stretnutí lídrov B9 vo Varšave,“ doplnila.

Prezidenti B9 sa znova stretnú v júni v Bratislave, kde budú rokovať najmä o očakávaniach pred júlovým samitom NATO vo Vilniuse.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.  

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite