Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do obchodu so zbraňami medzi KĽDR a Ruskom je zapojený aj občan SR

.tasr .svet

„Máme nové informácie, že Rusko sa aktívne snaží získať ďalšiu muníciu zo Severnej Kórey, “povedal Kirby. Dodal, že Rusko ponúka Severnej Kórei za zbrane a muníciu potraviny.

Do obchodu so zbraňami medzi KĽDR a Ruskom je zapojený aj občan SR SITA/AP Photo/Dmitri Lovetsky

rusko sa naďalej aktívne snaží získať zbrane od Severnej Kórey na vedenie vojny na Ukrajine. Vo štvrtok na to upozornil hovorca americkej Rady pre národnú bezpečnosť John Kirby. USA v tejto súvislosti uvalili sankcie na občana SR. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

„Máme nové informácie, že Rusko sa aktívne snaží získať ďalšiu muníciu zo Severnej Kórey, “povedal Kirby. Dodal, že Rusko ponúka Severnej Kórei za zbrane a muníciu potraviny.

Americké ministerstvo financií ešte predtým vo štvrtok oznámilo, že uvalilo sankcie na občana SR Ašota Mrktyčeva za pokus o sprostredkovanie predaja zbraní zo Severnej Kórey do Ruska.

Mrktyčev podľa amerického rezortu financií koncom roku 2022 a začiatkom roku 2023 spolupracoval s predstaviteľmi KĽDR a získal viac ako dve desiatky druhov zbraní a munície. Tie mal dodať Rusku výmenou za „komerčné lietadlá, suroviny a ďalší tovar.“

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite