Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Bielorusku môžu byť umiestnené ruské strategické jadrové zbrane

.tasr .svet

Lukašenko v piatkovom prejave tiež vyzval na „prímerie na Ukrajine“ a rokovania medzi Kyjevom a Moskvou „bez kladenia podmienok“.

V Bielorusku môžu byť umiestnené ruské strategické jadrové zbrane SITA/Belarusian Presidential Press Service via AP

bieloruský líder Alexandr Lukašenko v piatok vyhlásil, že jeho krajina je pripravená na umiestnenie ruských strategických jadrových zbraní na svojom území. TASR informuje na základe správ agentúr AP a AFP.

„(Ruský prezident Vladimir) Putin a ja sa rozhodneme, a ak to bude nutné, umiestnime tu strategické zbrane,“ povedal Lukašenko v prejave o stave krajiny odvysielanom bieloruskou televíziou. Dodal, že Minsk a Moskvu nič nezastaví pri ochrane oboch krajín a ich obyvateľov. 

Šéf Kremľa Putin počas uplynulého víkendu oznámil plány na rozmiestnenie ruských taktických jadrových zbraní na území Bieloruska. Piatkové Lukašenkovo vyhlásenie však predstavuje ešte väčšiu hrozbu, keďže by podľa neho mohli byť v Bielorusku umiestnené rakety dlhého dolety.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite