Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Téma .týždňa: O pravde a lži

.týždeň .témy

Slovensko už od jeho vzniku ovládajú klamstvá. Dnes viac ako kedykoľvek predtým. Politici využívajú lož ako pracovnú metódu. Aby toho nebolo málo, čelíme aj hybridnej vojne, ktorá ohrozuje našu bezpečnosť. Čo sa s tým dá urobiť?

Téma .týždňa: O pravde a lži
FOTO MARTIN MEDŇANSKÝ/SITA

OBSAH

Prečo si 35 rokov klameme? .štefan Hríb
Prečo Slovensko ovládla lož .štefan Hríb
Slovensko je výkladná skriňa úspešných informačných operácií Ruskej federácie .juraj Petrovič .marian Jaslovský
Internet je priestor pre lži, aký sme tu nikdy predtým nemali .francis Fukuyama
L

Prečo si 35 rokov klameme?

.štefan Hríb .témy

Čo najviac charakterizuje dnešné Slovensko? Je to návrat uneseného štátu, absencia životne potrebných reforiem alebo neúnosné zhrubnutie verejného priestoru? To všetko platí, ale Slovensku aktuálne dominuje lož.

slovensko nebolo nikdy od roku 1989 štátom, v ktorom sa diskutuje najmä o tom, ako majú vyzerať jeho dane, kultúra, školstvo, zahraničná politika či zdravotníctvo. Sme krajina, v ktorej sa už tridsaťpäť rokov bije najmä elementárna pravda s hrubou lžou. Znie to až romanticky, ale v skutočnosti je to otupný typ sporu, ktorý fatálne brzdí rozvoj tejto krajiny.

V skratke – hrubo klamali bývalí komunisti, keď podrývali prechod Československa k slobode, potom hrubo klamali mečiarovci, ktorí za národ ukrývali svoj prízemný materializmus, potom hrubo klamali ich faktickí nástupcovia, ktorí svoj hlad po moci a majetku ukryli za nálepku sociálna demokracia, nedávno hrubo klamal pán Matovič, ktorý za boj s korupciou ukryl vlastnú zákernosť a neschopnosť spolupracovať s kýmkoľvek, a napokon hrubo klame aj celá dnešná koalícia, ktorá za Cyrila, Metoda a boj s rakovinou liberalizmu a progresivizmu ukryla návrat uneseného štátu a dych vyrážajúcu nekultúrnosť. 

Takto nevyzerá budovanie, ale dlhodobé búranie základov štátu. 

23. august 2024, Bratislava: Premiér Robert Fico sa na tlačovkách venuje predsedovi PS Michalovi Šimečkovi. Po obvineniach z prepojenia na Nadáciu Milana Šimečku zaútočil i na jeho rodinu.JAKUB KOTIAN/TASR23. august 2024, Bratislava: Premiér Robert Fico sa na tlačovkách venuje predsedovi PS Michalovi Šimečkovi. Po obvineniach z prepojenia na Nadáciu Milana Šimečku zaútočil i na jeho rodinu.

To, samozrejme, neznamená, že súperi uvedených skupín boli a sú rytiermi pravdy. Česť SDKÚ sa celá utopila v Gorile, povaha bývalého predsedu SaS túto stranu zrodila, no aj pochovávala, PS prepáslo celé jedny voľby, lebo sa so Spolu pretekali v sebastrednosti, a KDH, jeden z pilierov boja s mečiarizmom, už tiež akosi nevie rozoznať zjavnú pravdu o dnešnom Slovensku. A celý tento vyslabnutý tábor roky nevzdoruje argumentom opačnej strany, ale opakovane len hrubosti a lži, a tým sám degeneruje.

lož ako akceptovaná politická práca

Zdá sa vám to príkre? Tak skúsme

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite