Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Téma .týždňa: Nesvornosť svorky

.týždeň .témy

Koalícia, ktorá vzišla z posledných volieb, je tu, lebo ľudia mali dosť chaosu Igora Matoviča. Sľúbila jednotu a schopnosť vládnuť. Prináša chaos a vzájomné útoky. Čo to znamená?

Téma .týždňa: Nesvornosť svorky
11. október 2023, Bratislava: Robert Fico a Andrej Danko po slávnostnom akte podpísania Memoranda o porozumení. FOTO DIANA ČERNAK/SITA

OBSAH

Erózia koalície .martin Mojžiš
Snažím sa byť realista .martin Mojžiš
Body nestability napokon vždy zničia systém .marína Gálisová
L

Erózia koalície

.martin Mojžiš .témy

Ak sa dnes na chvíľu zastavíme a stíchneme, začujeme zvláštny škrípavý zvuk. Spôsobuje ho piesok v motore vládneho parného valca. Prítomnosť piesku pochádzajúceho z postupnej erózie vládnej koalície ešte neznamená, že valec sa zastaví. Ale znamená, že sa mu ide čoraz ťažšie.

veľmajster slovenskej slobodohrobárskej lóže Robert Fico oznámil, že nie je schopný presadiť predsedu SNS na post predsedu parlamentu. Šutaj Eštok komentoval túto skutočnosť slovami: „Všetky koaličné strany, myslím si, že rešpektovali, že táto pozícia patrí Hlasu.“ Asi preto ponúkli túto pozíciu Dankovi, ale len ako výmenu za jedno z ministerských kresiel. To by Danko aj zobral, ale Taraba mu pomerne rýchlo vysvetlil, že to nepripadá do úvahy. A tak sa predseda vlády rozhodol, že predseda parlamentu (čo je orgán vláde nadradený) sa voliť nebude. Prezident Pellegrini podporil predsedu vlády slovami, že upokojeniu podľa neho pomôže, ak sa vláda začne zaoberať reálnymi problémami ľudí. 

29. august 2024, Banská Bystrica: Premiér Robert Fico počas slávnostného programu pri príležitosti osláv 80. výročia Slovenského národného povstania v areáli Múzea SNP. Nechýbal ani ruský veľvyslanec Bratčikov.JAKUB JULÉNY/SITA29. august 2024, Banská Bystrica: Premiér Robert Fico počas slávnostného programu pri príležitosti osláv 80. výročia Slovenského národného povstania v areáli Múzea SNP. Nechýbal ani ruský veľvyslanec Bratčikov.

Vláda sa pritom reálnymi problémami ľudí zaoberá. Konkrétne sa zaoberá problémami jedného človeka – svojho predsedu. A ten veru reálne problémy má, pričom tie zdravotné patria k menej závažným. Počas leta začali z rôznych strán prichádzať signály, ktoré premiér určite nečakal. Čo sa to deje?

otrasená otrasná lož

Začnime tentoraz od konca a pozrime sa na dôsledky niekoľkých letných udalostí – tie sú totiž v tomto prípade oveľa jasnejšie ako príčiny. Pre porozumenie dôsledkom je dostačujúce elementárne pochopenie hlavnej pracovnej metódy tejto vlády, respektíve tajnej lóže, ktorá tu v skutočnosti vládne. Práve predseda vlády a súčasne predseda tejto lóže (nech už sa ten spolok volá Zlatý kľúčik, Zlatá horda, Zlat za zlata alebo hocijako inak) doviedol spomínanú metódu do zdanlivej dokonalosti. 

Hlavnou pracovnou metódou predsedovej lóže je

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite