Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Chcete zredukovať prenesené mobilné dáta na iPhone a mobilnom pripojení macbooku? Čítajte!

.marian Jaslovský .veda

Nedávno som si pripojil na internet cez mobilné dáta (iPhone) macbook, ktorý som niekoľko týždňov nepoužíval a skoro som odpadol. Kým som napísal krátky článok – za asi trištvrte hodinu – mi to vycuclo 3 giga dát. Najskôr si povieme ako riešiť tento problém a v druhej polovici článku vám dám tipy, ako nastaviť aj samotný iPhone, aby bol menej hladný.

Chcete zredukovať prenesené mobilné dáta na iPhone a mobilnom pripojení macbooku? Čítajte! pixabay

šlo o všelijaké aktualizácie a ktovieaké synchronizácie s cloudmi. Výsledkom bolo, že som prišiel o dáta, ktoré sa dali využiť oveľa rozumnejšie. Začal som teda pátrať po tom, ako zabezpečiť, aby sa sťahovali len dáta, ktoré nevyhnutne potrebujem a ostatné počkalo na WiFi. 

Po dlhšom pátraní som objavil skvelú aplikáciu TripMode so švajčiarskym domicilom – https://tripmode.ch. Tá mi vyriešila všetky problémy. Neprešiel ani týždeň na testovanie trial verzie a bolo jasné, že ju beriem. Má tri možnosti platby: 19,99 eura na rok, čo sa mi zdá najlepšie (určite sa vám vráti každý cent), 6,99 na mesiac alebo 59,99 doživotne. Pri tejto aplikácii môžete povoliť/zakázať každý jeden proces, ktorý vám bude žrať dáta – a nemusíte byť žiaden programátor.

TripMode vám vytvorí ikonku s vláčikom na hornej lište. Keď ju rozkliknete vidíte, čo vám všetko vám pretieklo pomedzi prsty.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite