(p)otraviny na našom stole
Je zarážajúcim faktom, že potraviny sa stali najmenej dôležitou stránkou nášho života. Sledujeme moderné trendy v odievaní, najnovšie pokroky v IT technológiách, hľadáme autá s najlepšími technickými parametrami. Ale pokiaľ ideme do potravín, vyberáme si podľa dostupnosti a ceny. V stravovaní často postupujeme podľa naučených vzorcov, ktoré sme zdedili po svojich rodičoch, alebo sa necháme obalamutiť sladkými reklamnými sloganmi.
Potraviny s nekvalitným obsahom nielenže neignorujeme, ale často aj velebíme. A následne ich ponúkame našim deťom, ktoré nám dôverujú a nespochybňujú naše rozhodnutia. V posledných rokoch sa objavuje trend spracovaných potravín, ktoré na svojich produktoch zvýrazňujú vysoký obsah vitamínov, málo tukov a cukrov. Je to, ako keď žena prejde rozsiahlymi kozmetickými úpravami, estetika zvíťazí nad obsahom, ale dopad na zdravie je zväčša nulový.
BEZ VÁS SA NEPOHNEME
Pridajte sa do komunity predplatiteľov, ktorí pohnú Slovenskom a prečítajte si odomknutú verziu tohto článku.