Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pitie kávy môže znížiť riziko vzniku chronického ochorenia pečene. Koľko šálok by ste mali vypiť?

.tasr .veda

Podľa vedcov sa miera priaznivého účinku kávy zvyšovala s jej skonzumovaným množstvom, a to až na tri až štyri šálky denne.

Pitie kávy môže znížiť riziko vzniku chronického ochorenia pečene. Koľko šálok by ste mali vypiť? SITA/Roberto Monaldo/LaPresse via AP Taliansky premiér Mario Draghi.

pitie kávy môže znížiť riziko vzniku chronického ochorenia pečene. Vyplýva zo štúdie britských vedcov publikovanej v utorok vo vedeckom časopise BMC Public Health, píše denník The Guardian.

Doterajší výskum naznačoval, že pitie kávy môže pomôcť zabrániť vzniku rakoviny pečene a znížiť riziko ochorenia pečene spojeného s nadmerným užívaním alkoholu. Priaznivé účinky konzumácie tohto obľúbeného nápoja naznačuje aj nová britská štúdia, v rámci ktorej vedci analyzovali dáta takmer pol milióna ľudí, zaregistrovaných v britskej Biobanke - projekte určenom na pomoc pri hľadaní genetických a environmentálnych faktorov súvisiacich so vznikom rôznych ochorení.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite