Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dolinková posilní pracovnú skupinu, ktorá detailne posúdi aktualizované zdravotnícke predpisy WHO

.sita .zdravotníctvo

Ministerka plánuje posilniť a rozšíriť súčasnú vládou schválenú medzirezortnú pracovnú skupinu o odborníkov zo všetkých relevantných oblastí.

Dolinková posilní pracovnú skupinu, ktorá detailne posúdi aktualizované zdravotnícke predpisy WHO SITA/Milan Illík

ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková vyjadrila znepokojenie nad diskusiami okolo rozhodnutia slovenskej delegácie dištancovať sa od aktualizovaných medzinárodných zdravotníckych predpisov (IHR) Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO). Slovenská delegácia, ktorej zloženie schválila vláda, bola jediná, ktorá takýto postoj zaujala na rokovaní, kde sa na nových predpisoch dohodlo 188 štátov sveta. „Pozorne vnímam vnútropolitickú aj odbornú diskusiu, ktorý tento postoj vyvolal. Rozhodla som sa, aby tento úzko odborný problém zanalyzovali a posúdili všetci tí, ktorí k nemu majú čo povedať. Odborníci,“ uviedla Dolinková.

Ministerka plánuje posilniť a rozšíriť súčasnú vládou schválenú medzirezortnú pracovnú skupinu o odborníkov zo všetkých relevantných oblastí. Táto skupina bude detailne a odborne vyhodnocovať aktualizované dokumenty pripravené WHO a výsledky bude Dolinková prezentovať na rokovaní vlády. Dolinková zdôraznila negatívne skúsenosti Slovenska s bojom proti ochoreniu covid-19 a pripomenula potrebu racionálneho posudzovania medzinárodných postupov a podnetov. „Musíme opatrne a prezieravo pristupovať k novým výzvam, aby sme boli schopní čeliť prípadným zdravotným rizikám v budúcnosti,“ dodala ministerka.

Na záver svojho vyhlásenia ministerka zdôraznila, že Slovenská republika je právoplatným členským štátom WHO. „Ako ministerka zdravotníctva považujem za kľúčové, aby sme svoje členstvo vnímali v kontexte všetkých svojich práv a povinností,“ uzatvorila Dolinková.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite