Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

KDH chce odvolať Kotlára. Ten tvrdí, že pandémia covid-19 na Slovensku nebola — čo to znamená podľa Martina Mojžiša

.sita .martin Mojžiš .zdravotníctvo

Podľa Františka Majerského Kotlár prerástol ministerke Dolinkovej cez hlavu. Celá koalícia ustupuje človeku, ktorý je dezinformátor a vidí najväčšie ohrozenie sveta v 'chemtrails', uviedol.

KDH chce odvolať Kotlára. Ten tvrdí, že pandémia covid-19 na Slovensku nebola — čo to znamená podľa Martina Mojžiša SITA/Milan Illík Peter Kotlár (SNS), vľavo

kresťanskodemokratické hnutie (KDH) vyzýva vládu, aby odvolala splnomocnenca Petra Kotlára kvôli jeho postojom voči pandémii a neprijatím zdravotníckych predpisov (IHR) Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO). Dnešný mimoriadny zdravotnícky výbor dopadol podľa KDH neúspešne, keď koaliční poslanci ignorovali dôsledky neprijatia IHR a podporili medzinárodnú hanbu Slovenska.

„Ministerka Dolinková túto dôležitú tému úplne odignorovala. Nedokáže vysvetliť neprijatie zdravotníckych predpisov WHO splnomocnencom Kotlárom a zabrániť, aby v budúcnosti neprichádzalo k takejto medzinárodnej hanbe a ohrozeniu života a zdravia našich pacientov. Preto vyzývame vládu, aby ho odvolala z postu splnomocnenca,“ uviedol poslanec KDH Peter Stachura. Dodal, že Kotlár preukázal nezodpovednosť, keď tvrdil, že žiadna pandémia nebola, čo je podľa Stachuru neakceptovateľné vzhľadom na obete pandémie.

Mimoriadny zdravotnícky výbor iniciovaný KDH a ostatnými opozičnými stranami žiadal ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú o poskytnutie informácií o právnych, finančných, personálnych a materiálnych dopadoch zamietavej pozície Slovenska voči zmenám IHR.

.vysvetlenie Martina Mojžiša:

Návrh na odvolanie Kotlára je správny. Ale bola by škoda, keby bol úspešný. To však, našťastie, nebude. Niečo také vôbec nepripadá do úvahy.

Prečo je návrh na odvolanie správny, aj keď bude neúspešný? Dôvody sú dva, jeden menej dôležitý, druhý dôležitejší. Ten menej dôležitý je jednoduchý: Pripomínať, kto je Kotlár, ktorý perfektne reprezentuje túto koalíciu, je užitočné. Ten dôležitejší dôvod je ešte jednoduchší: Návrh je správny, aj keď bude neúspešný práve preto, že bude neúspešný.

Fico nedovolí siahnuť na žiadneho z „našich ľudí.“ Koalícia sa teda bude musieť ku Kotlárovi znova verejne prihlásiť. Tým opäť raz pripomenie, aké kreatúry nechá reprezentovať Slovensko na medzinárodných odborných fórach. V tomto smere je Kotlár nesmierne užitočný. V Smere si možno myslia, že jeho sprostosti nedopadnú na ich hlavu, ale dopadnú. Kotlár je pre budúcu reputáciu Smeru dôležitý. A to je len prvý medzi rovnými.

Poslanec KDH František Majerský kritizoval vládu za nečinnosť voči Kotlárovi. „SNS a pán Kotlár prerástli ministerke cez hlavu. Rozhodujú o zdravotníctve, riadia ministerstvo a celá koalícia ustupuje človeku, ktorý je dezinformátor a vidí najväčšie ohrozenie sveta v 'chemtrails'. KDH zásadne nesúhlasí, aby takýto človek mal mandát izolovať Slovensko od zvyšku sveta neprijatím IHR a ohrozovať životy a zdravie našich občanov,“ povedal Majerský.

KDH zdôrazňuje potrebu zodpovedného a odborného prístupu k zdravotníckym otázkam a vyzýva ministerku Dolinkovú, aby prevzala kontrolu nad rezortom zdravotníctva a zabránila ďalšiemu ohrozovaniu slovenských pacientov.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite