Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dolinková vyhlásila, že spochybňovanie pandémie je neúctou k pozostalým obetí – čo to znamená podľa Juraja Petroviča

.tasr .juraj Petrovič .zdravotníctvo

Trvá však na vyšetrení konkrétnej zodpovednosti osôb, ktoré boj proti covid-19 na Slovensku riadili.

Dolinková vyhlásila, že spochybňovanie pandémie je neúctou k pozostalým obetí – čo to znamená podľa Juraja Petroviča SITA/Úrad vlády SR

akékoľvek spochybňovanie pandémie ochorenia covid-19 je neúctou k pozostalým obetí pandémie. Uviedla to ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) s tým, že Slovensko zaznamenalo asi 20 000 nevynútených obetí pandémie. Vyjadrila nad nimi ľútosť. Zároveň poukázala na potrebu vyšetrenia zodpovednosti za pandémiu. 

„Trváme na tom, aby bola vyšetrená orgánmi činnými v trestnom konaní konkrétna zodpovednosť osôb, ktoré boj proti covid-19 na Slovensku riadili. Akékoľvek spochybňovanie pandémie je neúctou k ich pozostalým. Zároveň musím povedať, že je to aj zodpovednosť tých, ktorí dnes opozícii vykrikujú a zachraňujú slovenské zdravotníctvo. Pamätáme si na ich manažérske zlyhania, plytvanie peniazmi a neschopnosť ochrániť ľudí. V tých časoch, keď sa utiekali ľudia o ich ochranu a podporu, zlyhali na plnej čiare,“ skonštatovala.

Šéfka rezortu vyzdvihla všetkých lekárov a zdravotníkov za prácu v období pandémie. „Chcem sa zároveň poďakovať všetkým lekárom a zdravotníckemu personálu, ktorí v tých ťažkých a zložitých časoch aj za cenu nasadzovania vlastných životov pomáhali ohrozeným ľuďom,“ uzavrela.

Splnomocnenec vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie covid-19 Peter Kotlár na stredajšom (19. 6.) rokovaní parlamentného výboru pre zdravotníctvo avizoval, že v septembri predstaví závery vyšetrovania k manažovaniu pandémie covid-19. Tie podľa neho ukázali, že pandémia na Slovensku z hľadiska incidencie a ostatných merateľných parametrov nebola. Dané tvrdenia odmietla opozícia aj štátny tajomník ministerstva zdravotníctva Michal Štofko.

vysvetlenie Juraja Petroviča

Pani Dolinková je krásnou ukážkou toho, ako vyzerá homeopatická ministerka. Síce s nezmyslami Petra Kotlára nesúhlasí, ale na Kotlárovu pozíciu jej vyhlásenie nebude mať žiadny vplyv. Podobne je na tom aj koaličný prezident Peter Pellegrini. Ten, slabučko hryzkajúc, vyhlásil, že si ako prezident uctí pamätný deň obetí covidu, ktorý je 6. marca. Ani on, ani ministerka ale nevyzvali vládu, a teda Roberta Fica, aby Kotlára odvolal. To by totiž znamenalo, že okrem prázdnych slov budú nasledovať aj nejaké činy. A to si ani Dolinková, ani Pellegrini nemôžu dovoliť. Ani škandál s WHO, ani bludy o pandémii a ani vyhrážanie sa poslancovi Szalayovi, že ešte sa neurčilo, kto za neexistujúcu pandémiu vlastne môže, a tak nech je radšej tichučko, nespôsobia Kotlárov pád. Vláda ignorantov, hlupákov a ľudí, ktorí svojím „vládnutím“ hrubo škodia Slovensku, bude pokračovať. Otázkou je, či si to konečne všimnú aj jej voliči. Keďže túto garnitúru poslali do funkcií, sú na mieste vážne pochybnosti. A to nie je pre Slovensko dobrá správa.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite