Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

KDH: Kardiologické oddelenie vo Fakultnej nemocnici Trenčín „stojí“ na jednom doktorovi

.sita .zdravotníctvo

Riaditeľ nemocnice Michal Plesník potvrdil, že celé kardiologické oddelenie funguje iba vďaka požičanému lekárovi z Banskej Bystrice, ktorý tu pracuje nepretržite 24 hodín už niekoľko dní.

KDH: Kardiologické oddelenie vo Fakultnej nemocnici Trenčín „stojí“ na jednom doktorovi SITA/Tomáš Susko Peter Stachura

kardiologické oddelenie vo Fakultnej nemocnici Trenčín momentálne viac-menej „stojí“ na jednom doktorovi, ktorý slúži nepretržite už niekoľko dní. Na tlačovej besede na to upozornil poslanec NR SR za Kresťansko-demokratické hnutie (KDH) Peter Stachura. Strana opätovne poukázala, že ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková podľa nej nezvláda svoj rezort a žiada jej odstúpenie. Situáciu by mal riešiť aj premiér Robert Fico.

Stachura hovoril s riaditeľom nemocnice Michalom Plesníkom, ktorý mu podľa jeho slov potvrdil, že celé kardiologické oddelenie funguje iba vďaka požičanému lekárovi z Banskej Bystrice, ktorý tu pracuje nepretržite 24 hodín už niekoľko dní. V tejto súvislosti už kresťanskí demokrati podali podnet na Inšpektorát práce. Ten má prešetriť, či takéto konanie nie je porušením Zákonníka práce. Podľa poslanca by bolo lepšie oddelenie zatvoriť, kým sa situácia stabilizuje.

KDH ďalej upozornilo, že ministerka síce odvolala generálneho riaditeľa Všeobecnej zdravotnej poisťovne, avšak nielen štátna, ale aj súkromné zdravotné poisťovne sa aktuálne nachádzajú v strate. A to v situácii, keď do systému išlo o miliardu eur viac. Stachurovi sa nepozdáva ani pokrok v oblasti katalógu výkonov. Rezort už pritom zverejnil zoznamy zdravotných výkonov pre ambulantnú zdravotnú starostlivosť v špecializáciách geriatria, interná medicína, neurológia a pneumoftizeológia.

Ministerka Zuzana Dolinková označila vyjadrenia poslanca Stachuru za šírenie politiky strachu a neistoty. Jeho verejné vyhlásenia považuje za prejav neúcty k práci zdravotníckeho personálu v Trenčianskej nemocnici a zároveň demagógiu a populizmus. Opozičného poslanca vyzýva, „aby si nebral za rukojemníkov ľudí ohrozených na zdraví a začal robiť serióznu opozičnú politiku v parlamente.“

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite