Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Odvolaný riaditeľ VšZP dostane po šiestich mesiacoch vo funkcii odstupné 47 600 eur

.sita .zdravotníctvo

Ministerstvo zdravotníctva SR sa k spomínanému odstupnému vyjadrovať nechcelo.

Odvolaný riaditeľ VšZP dostane po šiestich mesiacoch vo funkcii odstupné 47 600 eur SITA/Ministerstvo zdravotníctva SR Člen predstavenstva poisťovne Matej Fekete, ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková a generálny riaditeľ a predseda predstavenstva VšZP Michal Ďuriš (vpravo)

odvolaný šéf Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) Richard Ďuriš, ktorý vo funkcii vydržal len šesť mesiacov, si údajne prilepší o odstupné vo výške 47 600 eur. Agentúre SITA to potvrdil nemenovaný zdroj, ktorý si neželal byť menovaný. Ministerstvo zdravotníctva SR sa k spomínanému odstupnému vyjadrovať nechcelo. Odkázalo nás na samotnú VšZP.

Tá sa na otázku, či sú takéto astronomické sumy skutočne v súlade s pravidlami, zmohla len na oficiálne formálne stanovisko. „Nároky vyplývajúce zo skončenia pracovného pomeru vo VšZP upravuje Zákonník práce a Kolektívna zmluva. VšZP postupuje obvyklým spôsobom v súlade s platnými právnymi predpismi a Kolektívnou zmluvou. V zmysle zákona o ochrane osobných údajov a Zákonníka práce VšZP nie je oprávnená poskytovať informácie o mzdových podmienkach svojich zamestnancov,“ uviedla poisťovňa.

Otázkou tak ostáva, či je možné, že bývalí funkcionári odchádzajú s takýmto balíkom peňazí, zatiaľ čo samotnej poisťovni hrozí bankrot? Možno táto otázka obsahuje odpoveď už sama v sebe.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite