Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lekárske odborové združenie žiada Dolinkovú o okamžité odvolanie vedenia Fakultnej nemocnice Trenčín

.sita .zdravotníctvo

Odborári tvrdia, že v mesiaci október nebude zabezpečená ústavná pohotovosť na Detskej klinike.

Lekárske odborové združenie žiada Dolinkovú o okamžité odvolanie vedenia Fakultnej nemocnice Trenčín SITA/Úrad vlády SR

lekárske odborové združenie (LOZ) žiada ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú o okamžité odvolanie vedenia Fakultnej nemocnice Trenčín. Manažérske rozhodnutia samotnej ministerky, ako aj pochybenia a správanie riaditeľa sú podľa odborárov tak závažné, že si vyžadujú aj pozornosť predsedu vlády. Žiadajú nevyhnutné objektívne, odborné a nespochybniteľné vyšetrenie aktuálneho stavu v nemocnici.

„LOZ v júli upozornilo na vážnu situáciu na kardiológii v trenčianskej nemocnici a trpezlivo, dva mesiace, čakalo na vyriešenie problému. Riaditeľ, ako aj ministerka zdravotníctva tak mali dosť času na nápravu. Aktuálny stav v nemocnici Trenčín a ďalšie závažné podozrenia, ktoré pribúdajú a v ktorých je vedenie nemocnice v osobnom konflikte záujmov, však len jasne ukazujú nevyhnutnosť odvolania riaditeľa a vedenia trenčianskej fakultnej nemocnice z funkcie,“ vyhlásil predseda LOZ Peter Visolajský.

Kríza na kardiológii v Trenčíne sa podľa odborárov začala priamo osobným zásahom riaditeľa ešte v júni a po viac ako dvoch mesiacoch aj napriek vyhláseniam riaditeľa a ministerky nemožno povedať, že kardiologická starostlivosť je zachovaná tak, ako to bolo pred zásahmi súčasného riaditeľa. Rovnako sa podľa nich kauza rekonštrukcie kotolne a tepelných rozvodov osobne týka vedenia nemocnice a dodnes nebola vyriešená.

„Problémy v trenčianskej nemocnici napriek tomu pribúdajú a šíria sa na ďalšie oddelenia - hrozí, že v mesiaci október nebude zabezpečená ústavná pohotovosť na Detskej klinike," tvrdia odborári. Zároveň upozorňujú, že dianie v trenčianskej nemocnici zhoršuje napätú situáciu v celom zdravotníctve. Takéto kauzy si teda podľa nich výslovne žiadajú jasné vyvodenie zodpovednosti.

Ministerstvo zdravotníctva SR v reakcii na výzvu odborárov pre agentúru SITA uviedlo, že situácia okolo Fakultnej nemocnice Trenčín začína pripomínať nekonečný príbeh. Ako doplnilo, k dnešnému dňu na kardiologickom oddelení pracujú traja lekári na plný pracovný úväzok, jeden lekár kardiológ z interného oddelenia, šiesti lekári kardiológovia na dohodu a jeden lekár kardiológ na zmluvu o vykonávaní pohotovostných služieb.

„V prípade potreby má nemocnica prisľúbenú spoluprácu aj od ďalších kardiológov špecialistov. Na zabezpečenie ústavných pohotovostných služieb je k dispozícii 13 lekárov," zhodnotil rezort zdravotníctva s tým, že súčasné vedenie nemocnice od svojho nástupu robí všetko preto, aby bol chod kardiologického oddelenia zabezpečený tak, aby mali pacienti dostupnú zdravotnú starostlivosť a má dôveru ministerky zdravotníctva.

Odbery vody vo Fakultnej nemocnici Trenčín sa podľa ministerstva realizujú na pravidelnej báze, vykonáva ich kompetentný orgán Regionálneho Úradu verejného zdravotníctva.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite