Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Skvelý nápad slovenských lekárov: Mladí odborníci vytvorili unikátnu platformu pre ich rozvoj a kariéru

.tlačová správa .zdravotníctvo

Na Slovensku dlhodobo chýba podporné prostredie, ktoré pomôže mladým lekárom v ich rozvoji, vzdelávaní a hľadaní toho správneho uplatnenia. Iniciatíva mladilekari.sk už nejaký čas zapĺňa túto dieru na trhu a začínajúcim špecialistom pomáha na ich ceste za čo najlepšími možnosťami nielen v oblasti kariéry.

Skvelý nápad slovenských lekárov: Mladí odborníci vytvorili unikátnu platformu pre ich rozvoj a kariéru AGEL

Mladí lekári, medici si tak môžu dohľadať špecializačné program, vďaka ktorým majú možnosť dozvedieť sa, ako vyzerá postgraduálne vzdelávanie v rôznych špecializáciách. Okrem iného tu nájdu aj analýzy, hodnotenia letných stáží v nemocniciach na Slovensku a v neposlednom rade aj informácie o platovom ohodnotení. 

Webová adresa www.mladilekari.sk je určená všetkým začínajúcim odborníkom v zdravotníctve, pre ktorých je medicína poslaním, vášňou, túžia sa rozvíjať, vzdelávať, stať sa súčasťou komunity a najmä nájsť si to správne miesto na trhu. 

AGEL

AGEL

Iniciatíva rozbehla aj program „inkubátor“, ktorý začal 19. septembra a potrvá desať mesiacov. Počas tohto obdobia absolvuje dvadsať vybraných mladých lekárov celkovo desiatku odborných workshopov, diskusií a prezentácií na témy, ktoré hýbu zdravotníctvom. 

Formou generálneho partnerstva podporil program Inkubátor aj Vzdelávací, vedecký a výskumný inštitút AGEL, ktorý vytvára dlhodobo všestrannú podporu vzdelávania v oblasti medicíny, zdravotnej starostlivosti a riadenia zdravotníctva. Aj preto budú súčasťou projektu dvaja lekári zo siete AGEL. 

AGEL

Moje povolanie si vyžaduje celoživotné vzdelávanie nielen v medicínskej oblasti, ale aj v otázke leadership a riadenia, komunikácie či v legislatíve. Rád som prijal ponuku na získanie týchto vedomostí v rámci inkubátora,“ uvádza dôvody zapojenia sa do programu MUDr. Marek Tkáč, MBA, primár rehabilitačného oddelenia Nemocnice AGEL Bratislava

Stretnutie s odborníkmi z laboratórií, poisťovní, štátneho sektora, ministerstva a firiem v zdravotníctve, so skúsenými lekármi, lídrami vo svojich odboroch, ktorí budú viesť jednotlivé workshopy, bude určite prínosom pre môj všeobecný prehľad a ďalší rast,“ opisuje svoje očakávania MUDr. Peter Spišák, lekár očného oddelenia Nemocnica AGEL Košice-Šaca

AGEL

Tento ročník inkubátora je už uzatvorený a jeho účastníci majú za sebou prvý blok na tému Zdravotný systém. Budúci rok v júni, kedy program končí, budú mať vybraní špecialisti za sebou výbornú formu doplnkového vzdelania a ich cesta kariérou bude o niečo jednoduchšia. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite