Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Spoločnosť všeobecných lekárov kritizuje Kotlára za neodborné názory

.sita .zdravotníctvo

Podľa spoločnosti všeobecných lekárov je neakceptovateľné, aby sa splnomocnenec vlády stal šíriteľom preukázateľných neprávd a zároveň dehonestoval obrovské nasadenie zdravotníkov počas pandémie.

Spoločnosť všeobecných lekárov kritizuje Kotlára za neodborné názory SITA/FNsP Žilina

spoločnosť všeobecných lekárov Slovenska (SVLS) s hlbokým znepokojením eviduje aktivity splnomocnenca Vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie covid-19 Petra Kotlára. Ako ďalej spoločnosť uviedla vo vyhlásení, Kotlár šíri preukázateľne nesprávne medicínske závery a jeho stanoviská sú v rozpore s vedecky overenými medzinárodnými výsledkami výskumu pandémie potvrdených medicínou založenou na dôkazoch. Splnomocnencove závery, ktoré zhrnul do správy o svojej činnosti sa podľa SVLS preukázateľne vyznačujú sa vysokou mierou neodbornosti.

„SVLS žiada Vládu SR, aby v čo najkratšom čase zaujala oficiálne stanovisko k obsahu materiálu v súvislosti so závermi Petra Kotlára, ktorý jej už bol predložený,“ zdôraznili všeobecní lekári. Zároveň pripomenuli, že úlohou splnomocnenca je preverenie a uvedenie záverov týkajúcich sa vynakladania zdrojov počas pandémie covid-19 na Slovensku. „Zatiaľ neboli odbornej verejnosti predložené konkrétne finančné analýzy v súvislosti s manažovaním zdrojov. Miesto toho sa splnomocnenec vyjadruje k špeciálnym medicínskym procesom a výrobe či pôsobeniu vakcín, ktoré interpretuje bez akceptácie výsledkov výskumu medzinárodných autorít a medicíny založenej na dôkazoch,“ uviedla SVLS.

Podľa spoločnosti všeobecných lekárov je neakceptovateľné, aby sa splnomocnenec vlády stal šíriteľom preukázateľných neprávd a zároveň dehonestoval obrovské nasadenie zdravotníkov počas pandémie bezprecedentného celosvetového rozsahu, a to nielen na Slovensku. „Žiadame splnomocnenca Vlády SR, aby svojimi vyjadreniami nespochybňoval vedecky overené a celosvetovo rešpektované epidemiologické postupy, akými je primárna a sekundárna prevencia závažných infekčných ochorení, ktorým je možné predísť očkovaním. Zároveň ho žiadame, aby svojimi neodbornými závermi nespôsoboval medicínsku izoláciu Slovenska vo svete,“ dodala SVLS.

Vládny splnomocnenec a poslanec parlamentu Peter Kotlár v stredu 2. októbra informoval, že vláde postúpil správu o výsledkoch svojej činnosti. Podľa vlastných slov vykonal celý rad aktivít smerujúcich k prevereniu skutočností súvisiacich s pandémiou. Išlo najmä o analyzovanie zákonnosti prijatých opatrení počas pandémie, ale aj na dodržiavanie ľudských práv a zákonnosť opatrení vydávaných štátnymi orgánmi.

Podľa Kotlára bol vírus SARS-CoV-2 vytvorený umelo a jeho prenos sa uskutočnil z Číny počas olympijských hier. mNRA vakcíny sú podľa neho biologickou zbraňou a navrhuje zastaviť ich používanie, až do preukázania ich účinnosti a bezpečnosti. Splnomocnenec taktiež kritizoval pripravovanú pandemickú dohodu.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite